Dichtbundel op komst: verschijning 18 februari

Mijn eerste dichtbundel Moderne gedichten voor mannen (en stiekem ook voor vrouwen) verschijnt maandag 18 februari. In het boek staan de autonome gedichten die ik heb geschreven sinds 2011. De boekpresentatie is een dag eerder op zondagmiddag 17 februari in Kampen.

Sinds 2011 schrijf ik naast mijn werk als tekstschrijver en journalist ook autonome gedichten. Het zijn moderne gedichten: zonder rijm, kort en krachtig. Sommigen noemen het ‘mannenpoëzie’, vandaar de titel. Maar vrouwen mogen natuurlijk ook meelezen 🙂

Een voorproefje met twee gedichten uit het boek vind je in deze voorpublicatie van het tijdsschrift IJssel Moves. De cover en foto-illustraties bij de gedichten voor de dichtbundel zijn gemaakt door fotograaf en vormgever Kim Kok.

Boekpresentatie in Kampen

De boekpresentatie is zondagmiddag 17 februari om 15.00 bij herberg De Bonte Os in Kampen. Want tussen goed bier en fantastisch eten voelen deze gedichten zich thuis. Een dag later is de dichtbundel via uitgeverij Boekscout verkrijgbaar in alle boekwinkels in Nederland en in hun eigen webwinkel.

Relatie met dichter in opdracht

Mijn werk als dichter in opdracht en congresdichter is voortgekomen uit het schrijven van de autonome gedichten. Gedichten die in opdracht zijn geschreven, staan niet in de dichtbundel.