Over mij

Dichten op locatie begon als songwriter en tekstschrijver

Dichten op locatie begon als tekstschrijver die autonome gedichten ging schrijven.

Naast mijn werk als locatiedichter en congresdichter werk ik (Eric Hoogeweg, 1976) als zelfstandig journalist en tekstschrijver voor diverse opdrachtgevers door heel Nederland. Ik doe dat vanuit mijn eigen Tekstwerkplaats.

Na de afronding van mijn studie Journalistiek & Communicatie (HBO) in Zwolle (1998) ben ik direct fulltime aan de slag gegaan als journalist en tekstschrijver. Hiermee begon ik in 2007 (na twee werkgevers) volledig voor mijzelf, vooral om dat werk te kunnen doen dat ik wil doen.

Van tekstschrijver naar moderne gedichten

Naast mijn werk als journalist, tekstschrijver en copywriter begon ik in 2011 met het schrijven van autonome gedichten. Dit resulteert eind 2018 in de verschijning van mijn eerste dichtbundel. Daarnaast zijn vooral bedrijven en organisaties mij gaan inhuren voor het schrijven van gedichten op locatie. Mijn eigen, moderne dichtstijl blijkt daarvoor heel geschikt en spreekt een breed publiek aan. Mijn meest autonome schrijfwerk als dichter kon hierdoor eigenlijk heel natuurlijk worden toegepast voor opdrachten. Vooral vanuit mijn passie en autonome scheppingsdrang.

Het begon als songwriter

Het dichten kwam niet helemaal uit de lucht vallen. Al sinds mijn jonge jaren maak ik muziek, sinds mijn 14e ook als songwriter. Tegenwoordig ben ik songwriter en zanger-gitarist in de Nederlandse (postrock) band Orange Glow. Daarvoor schrijf ik vooral in het Engels, maar gedichten meestal in het Nederlands. Al die dingen hebben veel gemeen. “Ach, het zijn allemaal composities”, aldus ikzelf ooit.

Meer weten?

Wil je meer weten over mijn werk of achtergrond? Of heb je een profieltekst nodig over mijn werk? Stuur mij even een e-mail.