Stijl & voorbeelden

Voorbeelden en de stijl van de congres- en locatiedichter

Als dichter op locatie en congresdichter pak ik de kern van onderwerpen. Ik speel met details, perspectieven en emoties. Altijd in korte, moderne gedichten, zonder opsmuk. Helemaal anno NU. Deze compacte dichtstijl maakt de gedichten ook zeer geschikt voor online gebruik (sociale media) en beeldschermen. De impact van live poëzie is vaak het grootst omdat het publiek dan zelf midden in de context zit. Bekijk hier mijn stijl en voorbeelden.

Hoezo moderne gedichten?

Wat maakt gedichten van de congres- en locatiedichter tot moderne poëzie? Dat zit in de vorm, inhoud en de directe stijl. Zonder omwegen en omhaal van woorden. Vaak zonder rijm, altijd met veel ritme. Rhythm is everything. Vrees dus niet voor een overdosis aan bijvoeglijke naamwoorden of gezwijmel over ‘het zacht-fluwelen maanlicht’. Als locatiedichter kom ik graag to the point. Ik creëer geen schoonheid met woorden, maar leg schoonheid bloot door de opsmuk weg te halen. Meer zeggen met minder woorden, daar gaat het mij om. Door deze moderne dichtstijl worden de gedichten gewaardeerd door een breed publiek.

Opdrachtgevers van de dichter op locatie

Naast mijn werk als tekstschrijver en autonome dichter word ik sinds 2012 ingehuurd als dichter op locatie. De opdrachtgevers zijn zeer divers: dit zijn vooral bedrijven en organisaties, van heel klein tot zeer groot en in alle sectoren. Soms zijn het particuliere opdrachtgevers die een gedicht willen laten maken als cadeau of bijvoorbeeld als aandenken aan een dierbare. Onder de zakelijke opdrachtgevers die mij als dichter inhuren, zitten veel congres- en evenementenbureaus en ook enkele tijdschriften.

Een kleine greep uit de opdrachtgevers van de afgelopen jaren: Bol.com, Randstad, Rijkswaterstaat, VU Medisch Centrum, de Programmaraad (Cedris, Divosa, UWV en VNG), Taalcongres Breda (2017), Nationaal Watertraineeship, Vliegveld Twenthe, IJssel Moves (magazine) en digitaal ontwerpbureau Burst Digital (tijdens kerstdiner 2017). Hieronder staan enkele voorbeelden. De meest recente creaties en opdrachtgevers staan bij de nieuwsberichten.

Voorbeelden van de locatiedichter

Om een goed beeld te krijgen van de stijl en toepassingen van de locatie- en congresdichter onderstaand enkele voorbeelden met een korte toelichting over de opdracht en context. Meer recente creaties en opdrachtgevers staan bij de nieuwsberichten op de homepage.

Voorbeelden van de stijl in een magazine:

Voorbeelden van de stijl van de dichter op locatie in een tijdschrift. Voorbeeld van het gedicht Zomeravond in een magazine, voorpublicatie uit de eerste dichtbundel.

Gedicht met typemachine voor moeder en drie volwassen dochters over hun overleden man en vader:

Voorbeeld gedicht als cadeau, ingelijst en met voordracht (klik voor hele PDF, met de context):

Voorbeeld gedicht als cadeau. 

Voorbeeld eindgedicht (klik voor hele gedicht als PDF) tijdens GGZ-studiedag over stemmen horen:

Voorbeeld van gedicht tijdens afsluiting GGZ studiedag.

Voorbeeld serie gedichten (klik voor hele PDF en context) tijdens Themamiddag Rijkswaterstaat:

Voorbeeld van een reeks gedichten tijdens themamiddag.

Heb je nog vragen of wil je meer voorbeelden zien?

Neem gerust vrijblijvend contact op.