Dichter huren

Gedichten laten schrijven of een dichter huren?

Een dichter huren? Dat kan! Als dichter schrijf ik – Eric Hoogeweg (1976) – op verzoek en op locatie gedichten over bijzondere plekken, mensen, gebeurtenissen, congressen en andere evenementen. Het zijn moderne gedichten. Anno NU. Om te verankeren, prikkelen en vermaken. Een gedicht of meerdere gedichten laten schrijven op afstand is ook mogelijk. Als dichter werk ik ook voor tijdschriften.

Een dichter huren: er kan heel veel!

Een gedicht of meerdere gedichten laten schrijven, kan op verschillende manieren. Het kan op afstand (na input of eigen research) en vrijwel overal op locatie (Locatiedichter) en dan met of zonder voordracht. Het kan ook werkelijk over alles gaan. Het kan een lang gedicht worden. Of laat je liever meerdere korte gedichten schrijven? 10 gedichten op 1 dag? Tijdens een diner? Met een typemachine op het strand? Ik heb het al vaker gedaan. Het is maar net wat je wilt.
Misschien wil je juist verrast worden met een leuk idee voor jouw concept? Laat het me weten. Als de stijl je bevalt, komt het helemaal goed. Laat weten wat je zoekt en we maken er een passende aanpak van. Voor een bijzondere ervaring. En misschien ook wel een blijvende herinnering, met een gedicht ingelijst aan de muur.

Gedicht op de typemachine laten schrijven of digitaal?

Een gedicht of meerdere gedichten laten schrijven op een authentieke typemachine kan ook.Ook de verschijningsvorm van gedichten kan zeer divers zijn. Populair zijn de korte, authentieke gedichten uit de oude typemachine van mij als dichter op locatie. Maar een gedicht kan ook geprint, gedrukt of online (via sociale media) gedeeld worden. Gedichten direct delen op Twitter tijdens een evenement of congres (Congresdichter) gebeurt bijvoorbeeld regelmatig. Vooral als het gaat om meerdere korte gedichten. Maar ingelijst als geschenk aan de muur kan ook. Of tijdens een evenement of congres geprojecteerd op grote schermen als live stream poëzie, waarbij de locatiedichter of congresdichter direct reageert op wat er gebeurt. Zelfs korte gedichten laten schrijven met een Dymo LabelWriter. Het kan allemaal. Wie weet wat wij samen bedenken?

Die dichter van DWDD…

Nee dat ben ik niet. De huisdichter van het TV-programma DWDD (De Wereld Draait Door) heet Nico Dijkshoorn. Ik noem hem graag even. Want door zijn rol in DWDD komen mensen nogal eens op het idee om mij in te huren. Onze stijl en aanpak verschillen. Ik schrijf bijvoorbeeld vaak ook meerdere gedichten. Maar we hebben ook overeenkomsten. We zijn allebei geen klassieke dichters, maar moderner. Recht door zee. Bekijk hier mijn stijl.

Een dichter inhuren, wie deden het al?

Als ‘huurdichter’ werk ik al sinds 2012 voor zeer diverse opdrachtgevers. Het zijn vooral bedrijven en organisaties, van heel klein tot heel groot en in alle sectoren. Onder de opdrachtgevers zitten ook tijdschriften en veel congres- en evenementenbureaus. Een kleine greep uit de namen: Bol.com, Burst Digital (tijdens kerstdiner 2017), de Programmaraad (van Cedris, Divosa, UWV en VNG), Rijkswaterstaat, Taalcongres Breda (2017), Vliegveld Twenthe, VU Medisch Centrum en IJssel Moves (tijdschrift). Zie ook de pagina met voorbeelden en de nieuwste creaties tussen de nieuwsberichten.

Heb je nog vragen? Neem gerust vrijblijvend contact op.