Dichtbundel

Dichtbundel: ‘Moderne gedichten voor mannen’

Cover van de dichtbundel 'Moderne gedichten voor mannen (en stiekem ook voor vrouwen)'.

Mijn eerste dichtbundel Moderne gedichten voor mannen (en stiekem ook voor vrouwen) is in februari 2019 verschenen bij uitgeverij Boekscout. Het zijn moderne gedichten: anno NU. Zonder rijm, kort en krachtig. Het boek is verkrijgbaar via de Nederlandse boekwinkels en in de webshop van de uitgeverij (gratis verzending).

Naast mijn werk als tekstschrijver en journalist schrijf ik sinds 2011 ook autonome gedichten. Dit zijn moderne gedichten: zonder rijm, kort en krachtig. Sommigen noemen het ‘mannenpoëzie’. Daar komt de titel van het boek ook vandaan, met een vette knipoog. Want vrouwen mogen natuurlijk ook meelezen (vandaar de subtitel). In het boek staan de autonome gedichten die ik heb geschreven van 2011 t/m 2018. Gedichten die in opdracht zijn geschreven, staan niet in dit boek.

Voorbeelden van gedichten uit het boek

Bekijk hier drie voorbeelden van gedichten in het boek.

De illustraties in de dichtbundel zijn gemaakt door fotograaf en vormgever Kim Kok.

Waarom moderne gedichten?

Ik heb weinig met klassieke poëzie. Juist daarom ging ik zelf moderne gedichten schrijven en ontwikkelde een eigen stijl, in de traditie van bijvoorbeeld Martin Bril, Jules Deelder en Charles Bukowski. Ik wil veel zeggen met weinig woorden, niet andersom. Als songwriter (van Orange Glow) ben ik meer beïnvloed door muziekteksten dan door dichters, bijvoorbeeld van The Fall (Mark E. Smith), The Doors (Jim Morrison) en Arab Strap (Aidan Moffat).

Alle boekgegevens op een rij

Bekijk hier alle details over de dichtbundel van de uitgever:

Titel: Moderne gedichten voor mannen (en stiekem ook voor vrouwen)
Auteur: Eric Hoogeweg
Uitgeverij: Boekscout
Aantal pagina’s: 66
Geïllustreerd: ja (door: Kim Kok)
Uitvoering & formaat: A5 paperback
ISBN: 978-94-6389-015-1
Vaste prijs: € 16,50