Congresdichter

Moderne dichter op een congres, beurs of evenement

Als congresdichter schrijf ik tijdens een congres, beurs, symposium, studiedag of ander evenement over de activiteit. Dat kan één lang gedicht opleveren of een reeks kortere gedichten. Het is moderne poëzie. Anno NU. Om te verankeren, prikkelen en vermaken. De gedichten zijn op verschillende manieren te gebruiken: voorgedragen tijdens een congres of aan het eind, geprojecteerd op grote schermen, gedeeld via sociale media en natuurlijk in een congresverslag achteraf.

Dichter op locatie begon als congresdichter

Congresdichter: de dichter op locatie bij congressen werd in 2012 geboren.Mijn werk als dichter op locatie begon in 2012 als congresdichter. Door mijn werk als tekstschrijver maak ik al jaren op verschillende manieren verslagen van congressen. Door mijn autonome werk daarnaast als moderne dichter ontstond het idee voor de congresdichter. Deze dichter zorgt tijdens of na een congres voor een verslag met een modern gedicht of meerdere gedichten. Deze gedichten reageren direct op de inhoud en thema’s van een congres of bijvoorbeeld symposium. Hiervoor bleek veel belangstelling te bestaan. De toepassingen en mogelijkheden hiervan zijn zeer divers.

Toepassingen van de dichter op uw congres of symposium

Gedichten van de congresdichter kunnen op veel verschillende manieren gebruikt worden. Ik schrijf ze op een laptop, met de hand of lekker authentiek op mijn oude typemachine. Het kan gaan om één gedicht of een reeks (korte) gedichten. Mijn eigen, korte en directe dichtstijl maakt deze ‘topsport’ mogelijk. Meestal doe ik als dichter op een congres verslag van het evenement zelf, maar soms schrijf ik ook gedichten voor speciale gasten of andere bezoekers. Dit zijn veelgebruikte toepassingen van de congresdichter:

  • Als voordracht of terugkoppeling(en) tijdens het congres.
  • Meest klassiek is aan het eind, maar tussendoor direct reageren kan ook.
  • Gedichten worden direct gedeeld op sociale media (bijvoorbeeld Twitter).
  • Of in de zaal op grote schermen (moderne live stream poëzie).
  • De gedichten komen in een eindverslag of andere publicatie.
  • Ik schrijf korte persoonlijke gedichten voor bezoekers (met typemachine).
  • En achteraf: ingelijst aan de muur.

Maar misschien heb je een ander leuk idee voor de congresdichter? Er is heel veel mogelijk. Vertel me je wensen. Samen zorgen we voor een bijzondere ervaring.

Stijl en voorbeelden van de congresdichter

Met de congresdichter ergens op locatie is van alles mogelijk. Als de moderne stijl je bevalt, komen we vast snel tot een mooie en bijzondere formule. Bekijk hier eerdere opdrachtgevers en voorbeelden van mij als congresdichter en dichter in opdracht.

Heb je nog vragen? Neem gerust vrijblijvend contact op.